Saját fejlesztésű, folyékony kelt tészta, amit nem kell dagasztani. Nem lesz lisztes, ragacsos a kezed és a fél konyha, mégis gyorsan és egyszerűen összedobhatsz egy lepény kenyeret, vagy kenyérlángost, akár pizzát egy elektromos platnin, vagy palacsinta sütőben.
A GasztRobi facebook oldalamon közzétett bejegyzés sikerén felbuzdulva és a közkívánat nyomásának engedve ezúton a receptet nyílt forráskóddal megosztom Veletek!
Mindig az egyszerű dolgok a legnagyszerűbbek. Ebben az esetben sincs ez másképp. Ez egy teljesen egyszerű kenyértészta, csak hígabban. Nem is értem miért nem próbálta még senki..
Szóval a recept:
1/2 kg liszt (BL-55, vagy akár pizza liszt)
1 evőkanál só
1 tk cukor
1 dl olaj
1 dl tej
Élesztő
Szénsavas ásványvíz
A langyos, cukros tejben felfuttatom az élesztőt. A lisztet, a sót, az olajat, az élesztős tejet addig öntöm ásványvízzel, amíg habverőgéppel keverhető nem lesz. Nem kell olyan hígra, mint a palacsinta tésztát, de ha jó simára kevertük keményedni kezd, ilyenkor elbír még egy kis vizet. Ha teljesen eldolgoztuk, letakarjuk és egy órát hagyjuk kelni szobahőmérsékleten.
Ilyen lesz utána:
Gyönyörű! Mintha a Hold felszíne lenne, púpos, buborékos..
Újra elkeverjük a habverővel és picit még állni hagyjuk. Ezután már csak a szedőkanállal kevergetjük meg és már lehet is sütni. Én egy ilyen elektromos sütőn készítettem fokhagymás-tejfölös, házi kolbászos, kakukkfüves pirított gombás, sajtos kenyérlángosokat.
Nos remélem sokan elkészítitek majd. Jóétvágyat hozzá!
Kérlek írjátok majd meg Ti miket tudtatok még kreálni ebből a tésztából.
Köszönöm.